Veelgestelde vragen

 • Waarin verschilt de MyTest met een labtest?

  De MyTest Cholesterol meet het totale cholesterolgehalte met één druppel bloed. De huisarts kan ook een cholesteroltest uitvoeren, dan wordt er een buisje bloed afgenomen. Dit bloedonderzoek maakt onderscheid tussen totaal cholesterolgehalte, HDL-cholesterolgehalte, LDL-cholesterolgehalte en triglyceriden. Met de MyTest Cholesterol kunt u een eerste thuisbepaling gemakkelijk uitvoeren alvorens u een afspraak maakt met uw huisarts.

  Met de MyTest Urineweginfectie kunt u uw urine op meerdere onderdelen testen. De teststrip test op nitrieten, witte bloedcellen, eiwitten en bloed. Dezelfde onderdelen worden ook onderzocht als u uw urine inlevert bij de huisarts. De MyTest Urineweginfectie is dus vergelijkbaar met een urinetest bij de huisarts.

  De MyTest Prostaat meet de PSA-waarde in het bloed met één druppel bloed. De huisarts kan ook een prostaattest uitvoeren, dan wordt er een buisje bloed afgenomen. Een positief resultaat bij de MyTest Prostaat betekent dat het PSA-gehalte boven de 4 ng/ml is. Er wordt met de MyTest Prostaat geen onderscheid gemaakt tussen een licht of sterk verhoogde PSA-waarde. Een bloedtest bij de huisarts kan wel exact vaststellen wat de PSA-waarde bedraagt.

 • Hoe zijn de MyTesten getest?

 • Wat kost de MyTest?

  Een MyTest Cholesterol en de MyTest Urineweginfectie kost €14,99 per stuk. In de MyTest Cholesterol en MyTest Urineweginfectie verpakking zitten benodigdheden om een test meerdere keren uit te voeren. De MyTest Prostaat kost €17,99 per stuk. De MyTest Prostaat verpakking bevat de inhoud om een test één keer uit te voeren.